PING revolutionerar golfen för unga: ”Första gången någonsin”

PING lanserar nya superprylar. Då är det flera saker som sticker ut rejält. Bland annat ges alla unga spelare en möjlighet de aldrig tidigare haft, som av allt att döma kommer göra golfen både roligare och bättre.
— Vad jag vet är det första gången någonsin, säger PINGs Skandinavienchef Patrik Bäckbom.

Custom Fitting har under de senaste åren växt fram som ett väldigt gynnsamt hjälpmedel för alla golfare. Med en målgrupp som undantag. Våra allra yngsta golfspelare har faktiskt aldrig kunnat anpassa sina egna klubbor efter sin personliga sving. Fram tills nu. Nu lanserar nämligen PING nya Prodi G. En serie som för första gången gör det möjligt för juniorer att prova ut ”rätt” längd, skaft och live-vinkel på klubborna.
— Vad jag vet så är det första gången någonsin en junior kan göra en riktig Custom Fitting. Vi hoppas att detta ska leda till att fler unga börjar spela golf, säger Patrik Bäckbom ansvarig för PING i Skandinavien.

Läs mer

Inte nog med att klubborna blir skräddarsydda efter spelarens nuvarande rörelser. Kunden har även rätt till kostnadsfri justering. Något som är väldigt användbart i en tid i livet då man växer som allra mest. På så sätt kan juniorer behålla samma klubbor under uppväxtens gång.
— Man ska ha möjlighet att behålla samma klubbhuvud som man känner sig trygg med, istället för att hela tiden behöva prova ut nya varianter. Vi vill att unga golfare ska kunna växa tillsammans med klubbor som passar. Då kommer det blir roligare att spela och bättre resultat i scorekortet, säger Patrik.

Prodi G

Tillsammans med unika Prodi G lanserar PING även två sprillans nya modeller av järnklubbor. Precisionsjärnen i200 uppgraderas till i210, som ska ge en mjukare bollträff än föregångaren. Detta tack vare mjukare vikt på klubbans baksida. På så sätt ska alla som använder PING få lättare att kontrollera sina slag.
— Känslan när man slår med i210 är extremt mjuk. Tänk dig en ”smörkänsla” när du träffar bollen. Därför är det en modell som brukar vara väldigt uppskattad av proffsen. För man får verkligen bollen exakt dit man vill ha den.

PING i210

Till skillnad mot i210, som är en utveckling av en tidigare modell, är i500 sprillans ny. En serie byggd på en ihålig konstruktion med en träffyta i maragingstål. En yta som består av väldigt hårt stål och därigenom leder till att slagen får både en högre och längre bollbana än vad som tidigare varit möjligt.
— Spelare som söker längd och höjd ska definitivt testa i500. Medan de som söker kontroll borde välja i210. Båda klubborna är ungefär lika förlåtande men har olika spetsegenskaper som passar olika typer av golfare. Det går i linje med vårt stora fokus på Custom Fitting. Att ha ett extremt brett utbud och därigenom kunna hjälpa vem som helst att hitta bästa möjliga klubbor.

PING i500

Därför är PINGs nya G400 Max världens bästa driver