”Att besegra en golfbana med sina polare är det bästa som finns”

Från den första april till slutet av oktober anordnar Golfstore Kungsängen nybörjarkurser varje helg på Kungsängens Golfklubb. Redan efter 12 timmar tillsammans med den populära tränaren Patric Otterström och hans kollega Johannes Soini är du redo att spela din första runda ”på riktigt”. Samma helg som du slog ditt allra första slag.

En halv livstid, så länge har Patric Otterström lärt nybörjare att spela golf. Den populäre tränaren som driver Golfstore Kungsängen tillsammans med sin fru Micaela på Kungsängens Golfklubb strax norr om Stockholm, går nu in på sitt 30e år i branschen. Han om någon har de rätta nycklarna för att göra en gröngöling till en spelare av rang.
— Golf är en fantastisk umgängesform. Att gå ut och försöka besegra en golfbana tillsammans med sina polare är bland det bästa som finns. Dessutom får du genom golfen en tillhörighet i en förening där alla är på gott humör. Det är en så jäkla go stämning på en golfklubb. En stämning som smittar av sig, säger Patric.

Boka din nybörjarkurs på Kungsängens Golfklubb

Från första april till slutet av oktober arrangerar Golfstore Kungsängen nybörjarkurser varje helg (med undantag av midsommar). Efter blott en helg är ”nybörjaren” sedan redo att ge sig ut och testa banan ”på riktigt” för första gången. En intensiv helg fylld med allt kul som golfen har att erbjuda.
— Vårt koncept, att köra intensivt över en helg tilltalar folk. Istället för att man håller på och sprider ut tillfällena över tid. På så sätt kan man gå ut och spela nästan på en gång. Vi har haft folk som bokat starttider samma dag som kursen är färdig.

 

Boka din nybörjarkurs på Kungsängens Golfklubb

En nybörjares första tolv timmar på Kungsängens Golfklubb handlar i synnerhet om praktik. Då finns gott om tid att lära sig putta, chippa, öva bunkerslag och nöta på rangen. Dessutom hålls teori-genomgången ute på banan, för att ge en större inblick i vad golfens regler faktiskt betyder rent konkret. Golfstore Kungsängens upplägg attraherar folk i olika ålderskategorier. Men alla verkar ha en sak gemensamt, de trivs på anläggningen.
— De äldre och mer etablerade medlemmarna känner en trygghet här samtidigt som de nya har lätt att komma in i gänget. Om man tittar på dem som kommer hit är det allt från 7 till 70 år och det är ju fantastiskt. Det är ingen som stängs ute, tvärtom kan det vara hur trevligt som helst oavsett vem man spelar med.

Boka din nybörjarkurs på Kungsängens Golfklubb

I fjol fostrade Patric Otterström och hans kollega Johannes Soini 280 nya golfare. En målgrupp som verkar trivas extra väl på Kungsängens Golfklubb är damer. Patric och Johannes har i genomsnitt femtio procent kvinnor på sina kurser. En otrolig siffra som visar att allt fler tjejer vill ta del av det härliga som golfen har att erbjuda.
— Vi har en bana som heter Queens och det kan ju spela in. Fast den stora anledningen är att många som anmäler sig till våra kurser blir rekommenderade av sina vänner, den så kallade djungeltelegrafen. Så det handlar nog om att många tjejer varit här och trivts så bra att de tipsat sina kompisar.

 

Boka din nybörjarkurs på Kungsängens Golfklubb

Många avstår från att börja spela golf för att det finns en fördom om att det är alldeles för dyrt. Något som nödvändigtvis inte alls behöver stämma. Att lära sig spela golf hos Golfstore Kungsängen kostar blott 1000 kronor. Då ingår att låna utrustning på plats. Allt som behöver göras är helt enkelt att ta sig dit.
— Spring inte in och köp det billigaste golfset ni kan hitta. Utan låt oss hjälpa till med utrustningen så att det blir grejer som passar. Vi anpassar utrustningen efter förutsättningarna och under en nybörjarkurs får man låna dem gratis. Det enda man behöver ha med sig är ett par stadiga skor, kläder efter väder och ett glatt humör.

Boka din nybörjarkurs på Kungsängens Golfklubb

 

Så blev Micaela en av de starkaste entreprenörerna — i en bransch full av män

Så blev Micaela en av de starkaste entreprenörerna — i en bransch full av män