Svenska klädjättens häftiga samarbete med Ryder Cup: ”En stor ära”

Äntligen är det dags för årets Ryder Cup. Abacus Sportswear följer tävlingen från första parkett. Efter ett minst sagt spektakulärt avtal med den mäktiga tävlingen.

Den långa väntan är äntligen över. Nu står ett storslaget Ryder Cup för dörren. Med gott om svenska representanter. På plats i Paris finns givetvis Alex Norén och Henrik Stenson som båda är uttagna i Europas lag. Liksom Robert Karlsson som deras assisterande kapten. Likväl som Abacus Sportswear. Den svenska klädjätten som vid flera tidigare tillfällen dressat Europas Solheim Cup-lag har en så kallad Ryder Cup-licens. Vilket innebär att alla som besöker Le Golf National i veckan kommer att kunna köpa Abacus snygga och funktionella kläder med en Ryder Cup-logga på bröstet.
— Givetvis är det en stor ära att få vara en av licenstagarna på Ryder Cup. Det är ju något man förtjänar genom hårt arbete och vi har verkligen jobbat hårt för titeln. Att ha en Ryder Cup-licens ger naturligtvis trovärdighet till våra produkter och oss som företag, men jag skulle också vilja säga att det är en win win för båda varumärkena när man tillsammans kan hjälpa att styrka varandra genom ett fint samarbete, säger Alexandra Yllö Karlsson.

Manligt sortiment

Europatouren och Ryder Cup har tillsammans handplockat leverantörer som de vill ha vid sin sida under veckan. Abacus har tolv anställda på plats inklusive VD och styrelseordförande. Framförallt står den svenska leverantören i Merchendise-shopen och tar emot golffanatiska gäster som är där för att följa världens största golfevenemang med egna ögon. Alexandra Yllö Karlsson har själv haft förmånen att få vara med om två Ryder Cup live tidigare. Hon ser fram emot tävlingen med stor spänning.
— Stämningen är helt magisk. Den måste upplevas på plats för att man ska kunna förstå hur mäktigt det är. Särskilt vid första tee på fredagen. Med all spänning och förväntan som ligger i luften. Man kan verkligen ta på den känslan. Det är helt otroligt.

Kvinnligt sortiment

Något som fått extra uppmärksamhet inför årets tävling är den häftiga 37,5 teknologin. Som innebär att kläderna oavsett yttre förhållanden håller kroppstemperatur (läs med om 37,5-teknologin här). Abacus är ett av två golfvarumärken i världen som använder sig av denna teknologi genom sin uppmärksammade X-Series-kollektion. Kläder som hjälper golfspelare att hålla sig både varma och bekväma oavsett väder. Vilket är särskilt användbart under denna tid på året.
— Vädret är väldigt lynnigt så här års. Ena sekunden är solen framme och vips så kommer en störtskur. Sedan blir det varmt igen och en stund senare kanske vinden tar vid. Man måste vara beredd på allt. Det är man verkligen med Abacus kläder. Särskilt när det behövs prylar som skyddar mot regn och vind. Inom det området är vi som bäst.

Hitta

2009 startade Abacus samarbete med Ryder Cup. Sedan tävlingen på Medinah 2012 då Martin Kaymer fullbordade en mäktig Europeisk vändning under sista dagens singelspel har den svenska klädjätten varit på plats. Nu väntar tredje raka upplagan. En tävling som har alla möjligheter att bli något alldeles speciellt.
— Svårt att säga hur det kommer att gå för det är två riktigt bra lag. Europa kan ha viss fördel av förutsättningarna på banan och klimatet. USA har och andra sidan en hel del spelare som haft vind i seglen senaste tiden. För att inte prata om Tiger Woods som kommer rakt från en seger. Han lär ha ångan uppe. Men det skulle förvåna mig om det inte blir riktigt jämt. Jag hoppas på mycket känslor, oväntade vändningar och stor dramatik, precis som det ska vara på Ryder Cup. Och så givetvis att Europa vinner.

Läs mer

Golfarens nya superkläder: ”Håller kroppstemperaturen oavsett väder”

Gjorde osannolika planen till verklighet: ”Väldigt viktigt för mig att representera Sverige”